Power day a VolksWagennél

Power day a VolksWagennél

Hétfőn nagyszabású rendezvényt tartott a VolksWagen, amelyen bemutatták a jövőt, amely immár az elektromos autót jelenti a világ második legnagyobb autógyártójánál.

Ha a Tesla az elektromos autózás Apple-ja, akkor a Volkswagen a Samsungja. A UBS tette közzé ezt a hasonlatot, 300 euro-s célárat megjelölve. A hangsúly nem a szoftveren van, hanem a hardveren, azon belül is leginkább az akkumulátorgyártáson.

Az előadás stílusában a Tesla Battery day-t utánozta, akárcsak a mobiltelefonok esetén a Samsung másolta marketingben az Apple-t. Ami azonban a lényeg: a Volkswagen hatalmas lépésekben zárkózik fel a Tesla mögé a elektromos autózás tekintetében: immár több, mint 10%-a az eladott autóinak elektromos meghajtású. Ez a 10% már azt jelenti, hogy darabszámban 1 millió fölé nőhet az eladott EV-k száma, amellyel már lekörözi a Tesla-t. Az európai elektromos autós piacon jelenleg 25 százalékos részesedésük van.

Az akkumulátorgyártást saját kézbe veszik, hogy a nyereség ne a külső beszállítóknál csapódjon le. Ehhez egységes akku-platformot hoznak létre, a különböző méretű és teljesítményű járművekhez más-más műszaki alapokon álló, de beépíthetőséget tekintve azonos szabványú cellákat gyártanak majd.

Március 16-án a gyorsjelentést is nyilvánosságra hozták, amelyből kiderült, hogy a társaság a tavalyi drámai évben elkerülte a veszteséget. Így nem csak a marketing- esemény elnevezése lett Power Day, hanem a tőzsdén is igazi, régen látott POWER DAY kerekedett ki mindezen információk hatására. Aki eddig kételkedett volna a Volkswagen elektromobilitás stratégiájában, most látványosan feladta kétkedését.

Kapcsolódó Bejegyzések