Technoking és Coinmaster

Tesla

Elon Musk rendkívül ügyesen használja a közösségi médiát marketingcélokra, a Tesla elismertségét és nem utolsósorban tőzsdei árfolyamát sikeresen emelte sajátos megjegyzéseivel. Kérdés, hogy ezúttal nem lőtt-e túl a célon.

Március 15-én a az amerikai tőzsdefelügyeletnek küldött bejelentésben közölték, hogy a Tesla vezérigazgatójának pozíciója ezentúl „Technoking of Tesla” , a pénzügyi igazgató Zach Kirkhorn pedig ezentúl a hangzatos „Master of Coin” posztot tölti be. Ezzel a bejegyzéssel ugyanis a cég megítélését immár egyértelműen hozzárendelte a bitcoinéhoz. Ez a hétvégén jó ötletnek tűnhetett, amikor is a bitcoin árfolyama átlépte a 60000 dollárt is, új rekordra törve, ám ezt a rekordszintet a hét elején már nem tudta tartani a cryptovaluta.

Míg Elon Musk és rajongóinak sajátos univerzumában mind a Tesla, mind a bitcoin megítélése rendkívül pozitív, a szélesebb befektetői közösség állásfoglalása már nem ilyen egyértelmű. A bitcoin mellett érdemes a többi cryptovaluta árfolyamgrafikonját is alaposan szemügyre venni, majd konstatálni, hogy ez hogyan csapódik le a Tesla árfolyamában.

Kapcsolódó Bejegyzések