Jön a 700 km hatótávolságú elektromos Mercedes-Benz

700 km hatótávolságú elektromos Mercedes-Benz

Április 15-én tartja a Mercedes-Benz vadonatúj luxusautójának, a tisztán elektromos EQS-nek a világpremierjét. A nyár végére a luxuskategóriájú S osztály szegmenséhez tartozó villanyautót már gyártani is fogják – jelentette be a Daimler közleményében.

A Daimler az akkumulátorok energiasűrűségének növelésére helyezi a hangsúlyt, ennek köszönhetően akár 700 kilométer feletti távolságot is képes lesz megtenni egy töltéssel. Az elektromos S osztály akkumulátor-rendszereinek gyártása a Daimler saját üzemeiben már elkezdődött. E mellett kutatás-fejlesztési központ is létesült.

Vajon a Daimlert is átárazzák tech-részvénnyé?

A Daimler saját kézben igyekszik tartani az elektromos autók legdrágább, és legnagyobb profittartalommal rendelkező alkatrészének, az akkumulátoroknak a gyártását. Érdemes lesz megfigyelni, hogy vajon ezen a területen is a jól ismert német minőséggel a világ élvonalába tudnak-e kerülni. Innen, Kelet-Európából szemlélve a válaszunk igen, de a fő kérdés befektetői szempontból, hogy ezt a világ többi része elhiszi-e, és ha igen, mikor.

Kapcsolódó Bejegyzések