Történelmi csúcson a bitcoin árfolyama

csúcson a bitcoin

Új történelmi csúcsra emelkedett ma a bitcoin. A cikk írásának pillanatában már a 63000 dollárt is megütötte az ára, és jelenleg is 62500 dollár környékén tartózkodik. Az új rekord mindössze egy nappal azelőtt érkezett, hogy az amerikai tőzsdére bevezetik a Coinbase nevű kriptotőzsdét. Erről, és ennek kockázatairól már megemlékeztem.

A legjobb marketing

Egy ilyen tőzsdei bevezetést mivel lehet a legjobban megtámogatni? Anélkül, hogy egyetlen fillért elköltöttek volna hirdetésre a Coinbase tőzsdei bevezetése kapcsán, a rekordra ugró bitcoin árfolyam gondoskodik róla, hogy a vtőzsdeilágon mindenhol bekerüljön ez a hírekbe. Minden tőzsdével, pénzpiacokkal foglalkozó hírportálnak egyszerűen kötelező beszámolnia erről, még az sem tudja elkerülni, aki alapvetően szkeptikus a kriptopénzek jelentette alternatív valósággal szemben. Én is írok róla, de persze egy kicsit ezt is máshogy.

A már több, mint 10 éve épülő alternatív valóságból ideje visszatérni a valódi viszonyok közé, ennek az eszköze lehet a Coinbase tőzsdei bevezetése. Ennél jobb eszköz nincs arra, hogy az egész ökoszisztémát kőkemény dollárra váltsák az ebben érdekeltek, jelesül a kriptotőzsde tulajdonosai.

Mit mond a technikai elemzés?

Március közepe óta, 60000 dollár alatt épült egy szép fordított fej-váll, amelyből tökéletes időzítéssel jött a felfelé kitörés. Ebből az alakzatból számított célár 66000-re mutat.

A kicsit hosszabb, napos bontású charton más a kép. Tavaly szeptembertől indult egy öthullámos emelkedő ciklus, Elliott. Február közepe, a 60000 dollár megérintése óta az emelkedés lendülete megtört. Technikailag egy ún. ék alakzat épül, amelynek az érvényességét ez a mostani új csúcs tovább erősíti. Az Elliott ötödik hullám egy ún. ending diagonal, egy ékelődéssel fejeződik be, teljesedik ki. Ez az ék még épülhet a Coinbase bevezetését követő pár napig, majd ezt követően már nem lesz fontos, hogy a bitcoin ára magasan maradjon…

Kapcsolódó Bejegyzések