Az ARK eladta Virgin Galactic részvényei felét

virgin galactic részvény

A Virgin Galactic részvényei csökkentek kedden, miután az Ark Invest űrkutatással foglalkozó ETF eladta az űrturisztikai vállalat részesedésének majdnem felét. 

Cathie Wood cége hétfőn 275 204 Virgin Galactic részvényt adott el ARKX alapjából, amivel az ETF részvényállománya 585 675 részvényről 315 781 részvényre csökkent. A 39 ARKX részvény közül a Virgin Galactic volt a 19. legnagyobb, de mára a 33. helyre esik, és az alap súlyának alig több mint 1% -át teszi ki. Az Ark Invest 315 600 darab Virgin Galactic részvényt is eladott az ARKQ „autonóm technológia és robotika” alapjából. Ez az Ark ETF megtartja Virgin Galactic  részesedésének nagyobb részét, 1,76 millió részvényt. Az ARKX és az ARKQ együttesen 46,7 millió dollár értékben tartanak részesedést a Virgin Galactic részvényeiből a tegnapi záró árfolyamon számolva.

ARK Űrkutatás ETF

Emlékezetes, hogy Cathy Wood az év elején jelentette be, hogy űrkutatási alapot indít. Sok befektető úgy vélte, hogy a Virgin az alap legnagyobb befektetése lesz, mivel ebből az iparágból kevés olyan részvény volt nyilvánosan elérhető, amely tiszta űrkutatási profillal rendelkezik. Az ARK korábbi eredményességét szem előtt tartva a befektetők rávetették magukat a Virgin részvényeire, még abban a hónapban két és félszeresére hajtva fel a társaság részvényeinek árfolyamát. Ebben az emelkedésben minden bizonnyal benne voltak az ARKQ agresszív vételei is. Végül Wood új űr-ETF-je csak a múlt hónap végén kezdte meg a kereskedését.

ARK csorda

A részvény mozgása mutatja, hogy a jelenlegi piacon mekkora piacmozgató ereje van Cathy Wood sztár(olt) menedzsernek. Elég volt a bejelentés az űr ETF indításáról, hogy óriási rally kerekedjen, de az eladásait is rengetegen követik.

Az ARKX a Trimble GPS-alapú szolgáltató társaságban, számos repülő- és védelmi vállalkozásban rendelkezik befektetésekkel, köztük Kratos, L3Harris, Komatsu, Lockheed Martin, Thales és Boeing. Az ARKX legnagyobb olyan befektetése, amely tisztán az űriparhoz kapcsolódó profillal rendelkezik, az Iridium Communications műholdas szolgáltató.

A Virgin Galactic eddig nem sikertörténet

A Virgin Galactic részvényei az elmúlt héten teljesen visszaadták 2021-es nyereségüket. A visszaesés az elmúlt hónapban gyorsult be, miután késedelmet szenvedett az űrhajó tesztprogramja és a kereskedelmi repülések indítása is késik. A részvénytársaság elnöke, Chamath Palihapitiya, majd az alapító Richard Branson is jelentős részvénycsomagokat értékesített.

Kapcsolódó Bejegyzések