Jelentős adóemelés jöhet Amerikában

adóemelés Amerikában

A Bloomberg értesülései szerint Joe Biden amerikai elnök 39,6%-os tőkenyereség-adót jelenthet be a jövő héten, ami a mostani dupláját jelentené.  

A vagyonosabb amerikaiak a jövőben 39,6%-os, tehát a jelenlegi dupláját fizethetik meg tőkenyereség-adóként, a hírek szerint ezt tervezi bejelenteni Biden. Ha ehhez hozzávesszük még a már meglévő adót a befektetésből származó jövedelemre, akkor összesen 43,4%-ot tehet ki a befektetésekre fizetendő adó mértéke.

 A Bloomberg által hivatkozott források szerint a 39,6%-os tőkenyereség-adót azoknak kel majd megfizetniük, akik legalább egymillió dollárt keresnek. Jelenleg 20%-ot tesz ki ez az adónem.

Tőzsdei hatás

A hír hatására megütötték a tőzsdéket. A hír az eddigiekhez képest újdonságot jelent, mert korábban a társasági-adó növeléséről volt szó csak, a Trump által 21%-ra lecsökkentett mértéket fogja a Biden-elnökség 28%-ra emelni. A történelmi csúcson levő optimizmus és az árfolyamok együttese jó alapot ad ahhoz, hogy egy komolyabb esés kibontakozzon. Persze, lehet azt mondani, hogy nincs alternatíva, ez a hír nem tömeges eladásokat, hanem csupán átkötéseket fog jelenteni. Ennek felismerése hozhat némi emelkedést az első ijedelem után, ám összességében meghozhatja a sokak által régóta várt korrekciót, sőt, esést.

Bitcoin szakadás és adóemelés

A szállingózó hírek az adóemelésről akkor érkeznek, amikor a kriptolufi fújásában érdekeltek már komoly eséseket láthattak. A két tényező együttesen beindíthat egy gyilkos intenzitású esést. Bitcoin > Tesla > ARK > teljes piac – a dominósorozat így nézhet ki.

Kapcsolódó Bejegyzések