ARK Invest: Séta a vesztőhelyre!

ARK Invest: Séta a vesztőhelyre

Íme, az ARKK keddi teljesítménye egyedi részvények szintjén. A legnagyobb súlyú 20 részvény.

  • Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Cathy Wood-ot a tegnapi napon a vesztőhelyre kísérték. A mai napon valószínűleg felhelyezik a nyakára a hurkot. És következik egy olyan nap – nem kizárt, hogy már ezen a héten – amikor kirúgják alóla a sámlit.

Két példa, hogy micsoda halálugrás, amit az ARK Invest művel.

Hazárdjáték1: Twitter

Kijött a gyorsjelentés, amelynek hatására óriási, 15%-os esés. Egy óriási szigetforduló, amely talán a lehető legerősebb jelzés a technikai elemzés szerint (még akkor is az, ha itt nem teljesen tisztán jelent meg). Ez is mánia-részvény volt – és most már Trump sem támogatja. Sőt, most már megjelent a hír, hogy Trump elindítja a saját platformját, miután a Twitter kitiltotta, és idővel saját közösségi médiát is alapít. Ki, és miért fogja ezek után a Twittert használni? Ez a részvény simán visszamehet oda, ahonnan jött, 25-30 környékére.

Cathyka másként gondolja. Ő a gyorsjelentés után belevett, 1,5 millió darabot, közel 50%-al növelve a meglévő állományát…(Abszolút kezdő, amatőr befektetők legnagyobb hibája, a leátlagolás.) Cathyka azért veszi, hogy ne essen tovább. Azt hiszi, hogy majd ő egyedül meg fogja tudni állítani az esést. A részvény az ARKK portfoliójában lassan befér a legnagyobb 20-ba.

Hazárdjáték2: Coinbase

A közel 5%-os esés ellenére is tovább vette az ARKK a Coinbase-t – mintegy 200 ezer darabot -, amely már lassan a legnagyobb 10 közé kerül. Csak ebben az egy alapjában van 2 millió darab. Az első napi vételek már 20%-os bukóban vannak…Eddig minden egyes nap, amit megvett, azonnal, a következő napon bukóba került.

Mindeközben pénzt vonnak ki a befektetők

A hírek már arról szólnak, hogy az ARK alapjaiból már az elmúlt héten 290 millió dollárt vontak ki a befektetők. A múlt héten, holott ekkor még nem is nézett ki annyira rosszul az ARKK (és a többi ARK alap) grafikonja. Egészen eddig befelé áramlott a pénz az alapokba.Ha a múlt héten már távozott 290 millió dollár, ezen a héten vajon mit lépnek az alapba fektetők? Egy olyan héten, amikor már a hét első két napján 7 %-os mínuszt hozott össze?

Kapcsolódó Bejegyzések