Szobrot kaphat a bitcoin kitalálója

satoshi nakamoto

Bár senki nem tudja pontosan, hogy valójában ki lehet az a Satoshi Nakamoto, ehhez a névhez kötik a bitcoin kifejlesztését. A Kripto Akadémia pedig úgy döntött, szobrot állít Nakamotónak, Budapesten.

Állítólag a munkát két profi szobrászra bízzák, a szükséges tőkét pedig részben közösségi finanszírozás útján teremtenék elő. Azt mondják, tudomásuk szerint nincs még Nakamoto-szobor a világon, az ötletet pedig többek között a Blockchain Budapest konferencia, a Mr. Coin kriptopénzváltó és a Blockchain Hungary szakemberei is támogatják.

A projekten a munkát hónapokkal ezelőtt elkezdték, a projektgazdák 1,7 millió forintos költségkeretéhez további 900 ezer forintot gyűjtenének közösségi úton. Ha több is összejön, azt a kriptopénzek hazai népszerűsítésére fordítják.

A tervek szerint egy bronz mellszobor készül egy kapucnis alakról, tükröződő, stilizált arccal (mert állítólag mi mindannyian vagyunk Satoshi, fogalmaz a Kripto Akadémia), bitcoin-logóval.

Keresik a helyszínt

A szobornak még nincs meg a helyszíne. Megfelelő helyszínnek tűnik az Al Capone Pizzéria előtt, vagy a Fat Mo’s Music Pub szomszédságában, egy tulipán(hagyma) ágyás közepén felavatni a szobrot, hogy a megfelelő atmoszféra biztosítva legyen. ?

Kapcsolódó Bejegyzések