Sportfelszerelés gyártók: vegyük az EB-re és az olimpiára?

Sportfelszerelés gyártók: vegyük az EB-re és az olimpiára?

Foci EB és VB, na meg az olimpia előtt mindig jönnek a brókercégek, alapkezelők, és egyéb, a forgalomban érdekelt pénzügyi intézmények marketingesei, – tipikusan a nem túl szofisztikált befektetőknek címezve -, hogy a sportszergyártók részvényei majd a sportesemények hatására bizonyosan emelkedni fognak.

Nos, marketingötletnek kiváló, de aki a pénzét teszi kockára, jobb, ha alaposan utánanéz a részvényeknek, mind fundamentális, mind technikai oldalról. Pár éve előfordult, hogy a befektetési szolgáltatók kórusban harsogták, hogy az Adidast venni kell – majd az olimpia záróünnepsége után pár nappal az Adidas profit-figyelmeztetéssel állt elő…

Manapság persze a fundamentumok mintha kevésbé számítanának, így a nagyobb bolondok elmélete hajtja a részvényárfolyamokat felfelé. Így akár a marketing-kampány önmagában is emelheti az árfolyamokat: „Veszem azért, hogy a nálam nagyobb bolond majd tőlem is megveszi.” Ezért elsősorban technikailag nézzük meg a grafikonokat, hogy ne mi legyünk a legnagyobb bolondok.

Nike

Napos: Az idei évben egy szép nagy tető, oldalazás. Az elmúlt három napban letörte mindkét mozgóátlagot, ha itt marad az ár, akkor jön a halálkereszt.

Az idei évben sávozás, az év elején jellemző széles, 130-145 közti sáv a márciusi gyorsjelentés után egy keskenyebb, alacsonyabb szinten kialakuló sávba állt bele. A sáv alját teszteli, június hónapban öt hullámmal esett a sáv tetejéről az aljára. Ha a három korrekciós hullámot várjuk, akkor valószínű, hogy benne maradhat egyelőre a sáv belsejében, visszamehet az 50 napos átlag szintjére. Nagy lehetőséget ugyanakkor nem tartogat, sőt, kifejezetten kockázatosnak tűnik a vételi oldalon keresgélni.

Hetes: 2017 októbere óta nagy emelkedés, öt hullámban a logaritmikus charton. A tavaly márciusi nagy esés persze bezavart, de ha ezt kivesszük a képből, akkor szabályos az Elliott. Az idei évben viszont egy nagy ford. fülescsésze, tetőzés. Ebből simán visszaszakadhat a hatodik hullámmal 100$-ig, vagy alá.

Adidas

Napos: Egy sáv aljáról ugrott fel a széles sáv tetejére az eredményközlésre. Onnan aztán csorog vissza. További emelkedés nem látszik, csak ha a 300-as sávtetőt átvinné.

Hetes: A tavaly márciusi mélypontot követően egy Elliott ciklus futott. Mind a nyolc hullám lement. Egy széles sáv 260-300 közt, amely tetőzésnek tűnik. Bár, kellően optimista szemüveget felvéve 300 alatt egy ford. fej-vállat is bele lehet látni. Ha átviszi a 300-at, akkor bullish, addig viszont nem nagyon érdemes hozzányúlni.

Puma

Napos: Ez a chart néz kiválóan néz ki. Míg a Nike-ban már tavaly lefutott az Elliott ciklus, itt még az ötödik hullám hátravan! Lemeradó, de a friss lehetőséget ez a részvény adja!

Egy szép fülescsésze bázis a negyedik hullám. A fülescsésze nyakvonalát már meghaladta, de még igazi kitörés nincs. Lehet ez egy bázis a bázison alakzat is. 94,50 felett kitörés, és ekkor a Puma nevéhez méltóan nagyot ugorhat. 110 környékére is elmehet. Viszont ha beesik az 50 napos átlag, a 91 alá, akkor erősen negatívvá válik a kép.

Funda oldalról elég nehéz kiigazodni a cégen, osztalékot is teljesen össze-vissza fizet, és az eredménye sem kiegyensúlyozott. Na majd most, a foci EB! 🙂

Hetes: A tavaly márciusi mélypontot követően egy Elliott ciklus fut. A negyedik hullám egy bázis a bázison alakzat lehet. Ha ebből kitör fel, szé emelkedés következhet.

A bevezető bekezdéshez méltóan zárjuk egy igazi marketinges bull-shit-tel: ha valamelyik csapat, amely Puma-mezben játszik, nyeri a foci EB-t, akkor tuti 🙂 a 110 feletti árfolyam…

Sőt, én fokozom az EB-őrületet: mivel a PUMA chartja néz ki a legjobban, sőt, igazán csak ez a bullish chart a három közül, igazi hard core technikai elemzőként megtippelem a foci EB nyertesét: Olaszország nyeri az EB-t!


Kapcsolódó Bejegyzések