Kihozta gyorsjelentését a Blackberry

Kihozta gyorsjelentését a Blackberry

A BlackBerry intelligens biztonsági szoftvereket és szolgáltatásokat nyújt a vállalkozások és a kormányok számára szerte a világon. A vállalat több mint 500 millió végpontot biztosít, köztük több mint 195 millió járművet.

Az Ontariói Waterloo-ban található vállalat a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás révén innovatív megoldásokat kínál a kiberbiztonság, a biztonság és az adatvédelem területén, valamint vezető szerepet játszik a végpontok biztonsága, a végpontok kezelése, a titkosítás és a beágyazott rendszerek területén. A szebb napokat látott hardvergyártó vállalat 2016-ban jelentette be, hogy felhagy a telefonok gyártásával, kiszervezi ezt a tevékenységet, és a továbbiakban a fenti tevékenységekre összpontosít.

Gyorsjelentés

június 24-én, csütörtökön piaczárás után jelentette a Blackberry a 2021. május 31-én véget ért három hónap pénzügyi eredményeit.

A vállalat teljes bevétele 2022-es pénzügyi év első negyedévében 174 millió dollár, a bruttó fedezeti hányada 66% volt. Az IoT (Internet of things, dolgok internete) 43 millió dollár volt, 84% -os bruttó fedezettel. A BlackBerry QNX jogdíjbevétel-elmaradása a 2021-es üzleti év első negyedéves 450 millió dollárról a 2022-es üzleti év első negyedévi 490 millió dollárra nőtt, ami 9% -os növekedést jelent az előző évhez képest. A kiberbiztonsági bevételek 2022 fiskális első negyedévében 107 millió dollárt tettek ki, bruttó árrésük 57% volt. A nem GAAP szerinti működési veszteség 23 millió dollár, A GAAP-szerinti működési vesztesége 58 millió dollár volt. Ez részvényenként 0,05, illetve 0,11 dollár volt. A készpénz, készpénz-egyenértékesek, rövid és hosszú lejáratú befektetések összege 769 millió dollár volt.

A társaság az üzeleti számokon túl jó hírekkel is szolgált. A Volvo Group a BlackBerry® QNX® operációs rendszert választotta saját teherautóiba épített „Volvo Dynamic Software Platform” alapjául. Ugyanígy a kínai elektromos autógyártó WM Motor szintén a BlackBerry QNX készüléket választotta teljesen elektromos SUV-jának meghajtására.

A BlackBerry operációs rendszere ma már több mint 195 millió járműbe van beépítve, ami a tavalyi több mint 175 millió járműhöz képest jelentős növekmény. A BlackBerry bejelentette a BlackBerry® Optics 3.0-t, a következő generációs felhőalapú végpontok közt kommunikáló megoldását. Ezen túl tovább fejlesztette az első mesterséges intelligenciával támogatott biztonsági termékét. A BlackBerry AI által vezérelt BlackBerry® Protect terméke bebizonyította, hogy sikeresen blokkolja a rosszindulatú, DarkSide és a Conti ransomware programokkal végrehajtott hackertámadásokat.

„Ebben a negyedévben összehangoltuk az üzletet a két kulcsfontosságú piaci lehetőség – az IoT (dolgok internete) és a Cyber ​​Security – köré. Az IoT-ben elégedettek vagyunk az autóipari üzletág erőteljes fejlődésével, annak ellenére, hogy a globális chiphiány nehezíti a piacot. A tervezési tevékenység továbbra is erős, a QNX-vel rendelkező járművek száma továbbra is növekvő, a beépített szoftverek száma 195 millióra nőtt, a jogdíjbevételek pedig 9% -kal nőttek az előző évhez képest. „mondta John Chen, a BlackBerry ügyvezető elnöke és vezérigazgatója. „A kiberbiztonsági oldalon két új, jelentős termékbevezetést jelentettünk be az XDR stratégiánk részeként – a BlackBerry Gateway és az Optics 3.0. Továbbra is erőteljes növekedést tapasztalunk új termékeink terén.”

Technikai kép

A vállalat csak részben igazolta a tevékenységi kör átalakításában rejlő várakozásokat, ezért sokan shortolták a papírt. Az emlékezetes, 2021 eleji short sqeeze hullám egyik fontos mellékszereplője volt a papír. Az év eleji szint közel ötszörösére drágult az ár a hónap végére. A május-június fordulóján zajló második short sqeeze hullám szintén elérte a papírt, ekkor 6 nap alatt drágult két és félszeresére az ár. Ezzel a kisbefektetők és spekulánsok figyelmét tartósan felkeltette, és ébren tartja a részvény.

Mindkét short sqeeze után egy ékelődésen belül csorgott, ill. csorog le az árfolyam, amely magasabb szinten látszik stabilizálódni. Jelenleg egy ékből igyekszik kitörni felfelé, a gyorsjelentésre adott válasz határozza meg, hogy ez mennyire lehet sikeres.

A 4 órás charton jobban megnézve már nem feltétlenül ennyire kedvező a kép. A short sqeeze tüskéje után 13,65-ös aljjal épített platformot. Ebből tört le másfél hete, majd egy sávot alakított ki 12,55-13,65 között. Ha ebből a sávból letörik, akkor ez egy bázis a bázis alatt, és benne van a technikai képben, hogy leesik akár 10$ alá is (9,55$). Előtte támasz az 50 napos átlag 10,60-on. Ha ebből a sávból felfelé lép a gyorsjelentés hatására, vagyis áttöri a 13,65-öt, akkor emelkedő pályára állhat.

Kapcsolódó Bejegyzések