A sportfelszerelés gyártók jól teljesítenek (frissített)

Sportfelszerelés gyártók: vegyük az EB-re és az olimpiára?

Foci EB és VB, na meg az olimpia előtt a figyelem a sportszergyártók részvényei iránt megélénkül. Sokan úgy vélik, hogy a sportesemények hatására az érintett vállalatok bevételei, és nyeresége biztosan növekedni fog, és ezáltal ezeknek a részvényeknek az árfolyamai bizonyosan emelkedni fognak. Hogy ez a várakozás mennyire megalapozott, az alkalomról alkalomra változik, és különben is, a legutóbbi időkben a részvények árfolyamának már nem feltétlen van köze a fundamentumokhoz. A pozitív várakozás önbeteljesítő jóslat lehet, és ez önmagában komoly felhajtóerőt biztosít a részvényeknek.

A fent leírt jelenség önmagában is működik, ám most egy olyaqn dolog történt, amely miatt érdemes frissítenem a legutóbbi írásomat a témáról… Csütörtökön piaczárás után megjelent a Nike gyorsjelentése, amely a várakozásokat jelentősen meghaladó számokat tartalmazott.

Nike gyorsjelentés

Bevétel soron a konszenzus csak 11,03 milliárd dollárra számított, de a cég végül 12,34 milliárd dollár bevételt realizált. Mindezt úgy, hogy a Nike egyik húzópiaca, Kína még el is maradt a becslésektől. EPS terén is nagyot villantott a vállalat, a 0,5 dolláros konszenzust alaposan überelte a 0,93 dolláros tényszám. A cég az észak-amerikai piac felélénkülését tudta sikeresen meglovagolni, ennek is köszönhető, hogy a menedzsment optimista becslést adott a június elejétől induló üzleti évre, először sikerülhet meghaladni az 50 milliárd dollárt bevételsoron.

A gyorsjelentésre óriási ugrás felfelé, ezzel kiment új csúcsra. Nem csupán a szűkebb sáv tetejét, hanem a szélesebb sáv tetejét is nagy erővel vitte át. Ezzel a mozgással az egyik legjobban teljesítő részvény lett pénteken, és a kilátások egycsapásra bullish-sá váltak.

A kiváló Nike gyorsjelentés a szektortársakat is húzta magával. Érthető is ez, a sporteszközök, sportruházat utáni kererslet a pandémia alatt, majd ennek végével a többi gyártót is érintheti, a befektetők joggal bíznak abban, hogy ez az ugrásszerű bevételnövekedés a többi gyártó számaiban is meg fog jelenni.

Adidas

Ford. fej-váll, amelynek a jobb válla is egy ford. fej-váll. Ha hasonlóan jót jelent, mint a Nike, ebből akár 390-ig is elmehet fel. Ha kevésbé vagyunk optimisták, akkor a jobb vállból számolhatunk célárat, amely 335 körüli értéket jelent, az is szép felértékelődést jelenthet! Itt még egy hónapot várnunk kell a gyorsjelentésre, de lehet, hogy ez nem is baj: a várakozások lehet, hogy nagyobb felhajtóerőt jelentenek, mint majd a jelentett számok. Mindenesetre a Nike gyorsjelentés hatására kitört fel az alakzatból.

Puma

Bázis a bázison, illetve ék alakzat. Csütörtökön megjelent egy ijesztő napi fordulós gyertya, egy shooting star, amely azt mondta, hogy az ék lehet a továbbiakban a domináns alakzat, vagyis esés következhet. Azonban jelentett a Nike, emiatt a Puma is ugrott egyet, remélve, hogy a „pandémiás” keresletnövekedés ezt a vállalatot is elérte. Ám ezzel együtt is itt még nem dőlt el, hogy vajon a bullish bázis a bázison alakzat lesz a meghatározó, és elérheti akár az Elliott szerint számolt 112 eurós árfolyamot, vagy pedig az ékből egy trendirányú kiszúrást csinált, de a továbbiakban az ékből letörés következik.

A foci EB ezideig igazolta az optimizmust, a csehek (nagy meglepetésre), az olaszok és osztrákok csatája a Puma házi-meccse volt, az olaszok jutottak tovább  a végső győzelemre is esélyesként. Svájc továbbjutása a franciák ellen lenne az igazi bombameglepetés, amely már önmagában elegendő indokot jelentene arra, hogy Puma részvényt vásároljunk! 🙂 🙂 🙂

Kapcsolódó Bejegyzések