Osztalékemeléseket jelentettek be az amerikai nagybankok

Osztalékemeléseket jelentettek be az amerikai nagybankok

A Fed a múlt héten jelentette be, hogy június 30-a után feloldja a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt osztalékkifizetési és részvény-visszavásárlási korlátozást, miután kivétel nélkül átmentek a Fed stressztesztjén. A zöld jelzés után sorra jelentik be osztalék-emelésüket az amerikai bankok. A stressz-teszt eredménye szerint a bankszektor tőkepuffere azt mutatja, kellően feltőkésítettek és likvidek a bankok ahhoz, hogy erőteljesen támogatni tudják a gazdasági kilábalást.

Az alábbiakban a hat nagybankot mutatom be, az osztalék mértékét közölve, az esetleges sajátrészvény-visszavásárlást megemlítve, majd a napi szintű elemző chartot, és a heti bontású logaritmikus chartot bemutatva.

Goldman Sachs

A Goldman Sachs osztaléka 60%-kal 2 dollárra emelkedik október 1-jétől. Az osztalék eddigi mértéke 1,25 dollár volt részvényenként negyedévente, amelyet a tavalyi évben is fizetett.

Morgan Stanley

A harmadik negyedévtől részvényenként 70 cent osztalékot fizet, ami duplája az eddigi 0,35$/negyedéves értéknek. Azt is bejelentette a bank, hogy 12 milliárd dollárnyi saját részvényt tervez visszavásárolni 2022 júniusáig.

JP Morgan

a JP Morgan 11%-os osztalékemelést jelentett be, így részvényenként 1 dollárt fog fizetni. Nagyon közel van a következő, még 0,90 dollárt jelentő osztalék kifizetése, július 2-án.

Bank of America

A Bank of America 17%-kal részvényenként 21 centre emeli osztalékát. 18 centet fizetett korábban, a válság alatt is.

Citibank

Nem változtat az osztalékösszegen, marad a részvényenkénti 51 cent, amelyet a válság alatt is végig fizetett negyedévenként.

Wells Fargo

duplázni fogja osztalékát, mégpedig részvényenként 20 dollárcentre, és 18 milliárd dollárnyi saját részvényt tervez visszavásárolni. A pandémia alatt 0,10 dollár osztalékot fizetett, miután tavaly ilyenkor a járvány miatt drasztikusan megvágta a korábbi 0,51 dolláros osztalékot. Az osztalékfizetés mértéke az emelés után sem éri el a korábbi mérték felét sem, bár a sajátrészvény-visszavásárlás azért nem kicsit javítja az összképet.

Látható a grafikonokon, hogy az osztalékemelések már jócskán beépültek az árfolyamokba, különösen az amerikai elnökválasztás óta jelentős felértékelődéseken mentek túl a nagybankok.

A JPM heti chartjánál bemutattam egy kifejezetten pozitív forgatókönyvet a jövőre tekintve. E szerint az elért szinteken oldalazásba kezdhetnek az árak, egy lehetséges Elliott negyedik hullámát kiépítve. Majd a várhatóan turbulensebb őszi időszak elmúltával további emelkedés jöhet az árakban.

A bankok grafikonjai meglehetősen hasonlóak egymáshoz, hiszen szektortársakról van szó. Amennyiben részletesebb elemzés érdekli önt, keresse bizalommal a Chartelemzes és a Standardsbroker munkatársait.

Kapcsolódó Bejegyzések