Minden idők legnagyobb shortos kifacsarásai – 7.

Minden idők legnagyobb shortos kifacsarásai - 7 Herbalife Nutrition Ltd. Részvény Kereskedés Blog.

Herbalife Nutrition Ltd.

2012 decemberében Bill Ackman, a Pershing Square Capital Management ügyvezetője rövid pozíciót épített ki a kaliforniai étrend-kiegészítő társaság, a Herbalife Nutrition Ltd. (NYSE: HLF) részvényein. Egy befektetői konferencián tartott háromórás előadásában Ackman elővezette lépésének indoklását, és a táplálkozási céget piramis-sémának nevezte, amely egyet jelentett azzal a megítélése szerint, hogy a vállalat értékének nullára kellett volna mennie. Ackman végül nem járt sikerrel, a következő hat évben hatalmas veszteségeket szenvedett el, és végül kénytelen volt feladni rövid pozícióját a cégben.

Annak ellenére, hogy a Herbalife Nutrition Ltd.-t (NYSE: HLF) a szabályozók 200 millió dolláros bírsággal sújtották az Ackman-bemutatót követő években csalárd cselekmények (fogyasztók megtévesztése, stb.) miatt, a vállalatnak mégis sikerült megfordítania az üzletmenetet a bevételek és a készpénztermelés javításával. Ackmant ennél is sokkal érzékenyebben érintette az Icahn Capital-t vezető rivális hedge fund vezér Carl Icahn lépése, aki long pozíciót vett fel a táplálékkiegészítőt forgalmazó társaságban, miközben Ackman shortolta azt. Icahn több mint 25% -os részesedést szerzett a cégben, és a médiában megnevezte Ackmant, mint aki shortolja a részvényeket.

Intenzív küzdelem következett a két hedge fund vezető között, amely csak 2018 elején rendeződött, amikor Ackman kénytelen volt feladni a Herbalife Nutrition Ltd.-ben még fennálló rövid pozícióit (NYSE: HLF). Becslések szerint Ackman short pozíciója miatt közel egymilliárd dollárt veszített hat év alatt, míg Icahn ugyanannyit nyert. A vállalat piaci kapitalizációja közel 5,6 milliárd dollár, és tavaly több mint 5,4 milliárd dolláros bevételt ért el. Icahn idén március végén 8 millió részvényre csökkentette részesedését a társaságban a tavalyi 20 millió részvényről.

Kapcsolódó Bejegyzések