Elmondta véleményét a kriptovalutákról a dogecoin alapítója

Elmondta véleményét a kriptovalutákról a dogecoin alapítója. Részvény Kereskedés Blog.

Elmondta véleményét a kriptovalutákról Jackson Palmer, a dogecoin alapítója, aki egy egész sorozat Twitter-bejegyzéssel állt elő, amelyekben keményen nekiment a kriptopénzeknek.

A dogecoin viccnek készült, de Jackson Palmer már nem tartja viccesnek. Palmer, aki 2013-ban Billy Markusszal közösen alkotta meg a kriptopénzt, szerdán a Twitteren elítélte a kriptovalutákat:

„Évekig tartó tanulmányozás után úgy vélem, hogy a kriptopénz egy eredendően jobboldali, hiperkapitalista technológia, amelyet elsősorban azért hoztak létre, hogy az adóelkerülés, a csökkentett szabályozás és a mesterségesen kikényszerített szűkösség kombinációja révén felerősítse a támogatói vagyonát. Távolról sem a hagyományos pénzrendszerek decentralizált, libertariánus alternatívája, a kriptót „gazdag figurák hatalmas kartellje irányítja” – írta Palmer -, akik „úgy alakultak, hogy számos olyan intézményt építettek be, amelyek a meglévő központosított pénzügyi rendszerhez kötődnek, amelyet állítólag fel akarnak váltani”.

„Eközben a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, a legsebezhetőbb befektetők pedig a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve” – írta.

„A kriptopénz-ipar kihasználja a kétes üzleti kapcsolatok, a megvásárolt influenszerek és a fizetős médiumok hálózatát, hogy állandósítsa a kultikus ‘gyorsan meggazdagodhatsz’ elvet, amelynek célja, hogy új pénzt vonjon ki a pénzügyileg kétségbeesett és naiv emberektől” – folytatta egy 10 tweetet tartalmazó sorozatban.

„A pénzügyi kizsákmányolás kétségtelenül létezett a kriptopénzek előtt is, de a kriptopénzek szinte célzottan arra épültek, hogy a nyerészkedést hatékonyabbá tegye a csúcson lévők számára, és kevésbé védetté a kiszolgáltatottak számára”.

Piaci reakció

Hogy erre a tweetelés-sorozatra, vagy más okból, de új lendületet kapott a bitcoin, és a többi kriptovaluta esése. A május közepi 30000 alatti mélypont ütése óta nem képes az emelkedésre, egy széles sávban oldalaz. Az oldalazás során egy nagy fej-váll alakzat épült ki, amely ebben az esésben trenderősítő alakzat. A nyakvonalra érkezett meg, ha letöri, nagyon gyorsan 20000 alá eshet.

A havi szintű logaritmikus charton gyönyörűen látszik az öt Elliott-hullám, és az is, hogy a hatodik hullám elindult. Ez a hullám a 3-as pont, azaz 20000 alá, reálisan 10000 környékére ejti majd le.

A bolondok elmélete segíti a FED-et

A bolondok elmélete hajtotta eddig az árfolyamot. Ezek a bolondok viszont nem tudják – csak én gúnyolódom itt rajtuk -, de óriási segítséget nyújtanak majd a FED-nek, mert önkéntes adójukkal segítenek lecsapolni azt a felesleges likviditást, amelyet a F(elelőtlen) E(lmebeteg) D(ilettánsok) rászabadítottak a világra, aláfűtve a vágtatni kezdő inflációnak. (elnézést a kifejezésért, átvett kifejezés). A 2500 mrd dolláros összesített kriptopiaci kapitalizáció már leeresztett 1500 alá, még egy ezressel enyhülhet az inflációs nyomás.

Kapcsolódó Bejegyzések