Újra Kínában terjed a vírus

Újra Kínában terjed a vírus. Részvény Kereskedés Blog.

Több millió ember került napokra zárlat alá Kínában, mert a delta variáns miatt újra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Több mint húsz városban találtak fertőzési gócpontokat, ezért például a Hunan tartománybeli Csucsou város több mint 1,2 millió lakosának rendelték el, hogy három napig ne hagyják el otthonukat. Ez idő alatt a hatóságok mindenkit letesztelnek, és felgyorsítják a helyi oltási kampányt.

De emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Hajnan és Honan tartományokban is. A Pekinghez hasonló nagyvárosokban több millió embernél végeztek el koronavírustesztet, egész lakónegyedeket zártak el a külvilágtól, és szigorú kontaktkutatással sokakat karanténba helyeztek.

A koronavírus terjedésének újabb felgyorsulását a hatóságok egy nankingi gócpontra vezetik vissza. A városban több százezer embert érintő korlátozások vannak érvényben, miután két hete több repülőtéri dolgozónak is pozitív lett a tesztje.

Újra bezár Kína?

A kínai kormány járványkezelési stratégiájának kulcsa, hogy amint a vírus felüti a fejét egy-egy városban vagy tartományban, minden érintett területet azonnal lezárnak, és az ottani lakosokat koronavírus-tesztnek vetik alá. A hírek azonban arról szólnak, hogy ez a mostani a legkomolyabb helyzet a tavalyi vuhani járványkitörés óta, már 6 tartományt érint a járványnak ez az új hulláma. Tavaly lényegében a teljes kínai gazdaság leállt a lezárások miatt. Jelenleg a világ tőzsdéi az újranyitás pozitív hatását árazzák, a kínai gazdaság leállása nagyon nincsen benne a jelenlegi árfolyamokban. Nem csupán nincs benne az árakban, de ezzel a veszéllyel senki nem számol, így igazi fekete hattyú esemény lehet belőle. Nem szabad elfelejteni, hogy Kínában alacsony az átoltottság, és egyébként is – értelemszerűen – a nem túl hatékonynak tűnő saját vakcinával oltottak

Kapcsolódó Bejegyzések