A gyógyszergyártók Tesla-i

A gyógyszergyártók Tesla-i. Részvény Kereskedés Blog.

A Pfizer július 28-án tette közzé a gyorsjelentését. A későn ébredő befektetők csak ekkor tudatosították, hogy a vakcinagyártás mekkora bevételt és profitot jelent az mRNS vakcinák gyártóinak. A Pfizer immár az árbevételének majdnem a felét a vakcinaeladásokból realizálta. Ugyan a Pfizer is gyönyörűen teljesített a gyorsjelentés óta, 10 %-ot emelkedett, de a jelentés igazi nyertesei a két innovatív vakcinafejlesztő volt.

Moderna

A mai napon érkezik a Moderna gyorsjelentése. Az S&P500-ba való bekerülés híre hajtotta eddig az árfolyamot, a bázis a bázison alakzatból tört ki fel, és érte el a 350 körüli szintet. Az utóbbi két nap emelkedése viszont már igazi begyorsulást jelent, bennfentesek vehették a gyorsjelentés számainak előzetes ismeretében. Érdekes, hogy a forgalomban nem látunk csúcsot, míg az árfolyamban igen. Ezzel az emelkedéssel a bázis a bázison alakzatból való kitörés után teljesítette az eredi, 400 feletti célárfolyamot.

Biontech

Itt van a valódi begyorsulás! Napon belül járt 22% feletti pluszban is. A befektetők – és a forró pénzek – mostanra realizálták, hogy a Biontech legalább annyira jó cég, és ez utóbbi lehajrázta árfolyamban és forgalomban is a Modernát. A szokásos forgalom több, mint duplájával emelkedett. Ezzel elérte, illetve meghaladta az eredeti 400-as célárunkat.

Mindössze 15 nap alatt duplázott az árfolyam, az idei teljesítmény meg már a négyszerezésen is túl van.

Közeledik a gyorsjelentés (aug. 9), amelyről most tudatosítják a befektetők, hogy komoly pozitív meglepetést hozhat. Az viszont más kérdés, hogy az árfolyam hogyan reagál majd erre. A mai Moderna gyorsjelentésre adott reakció jó indikációt adhat a Biontech további mozgására is. Mindenesetre az RSI az egekbe ment, minden időtávon. A forgalmi csúcs is az eladás mellett jelent érvet.

Megtalálták a forró pénzek, lefelé is hasonlóan fürge lehet, mint felfelé volt. A régi tőzsdei bölcsesség megvalósulására kaphattunk egy újabb szép példát: az utolsó (két) emelkedő napon kell benne lenni, mert ekkor mehet a legnagyobbat.

A heti ábrázolásban logaritmikus chart! Szép öt hullám, kiteljesedett, elérte az eredetileg várt 400-as célárunkat

A bevezetés óta, kevesebb, mint két év alatt 40-szeresére ment! Ez az igazi rally, nem a Bitcoin!

A mai Moderna gyorsjelentésre adott reakció megmutatja, hogy mit várhatunk a Biontech-jelentésre. Jöhet a sell the news effekt, a megelőző emelkedést is figyelembe véve ezt valószínűsíthetjük. Ha ez lesz a piaci reakció, az a Pfizerben is kijelölheti a csúcsot.

Kapcsolódó Bejegyzések