1 milliárd dolláros bitcoin célár a Fidelity-től

1 milliárd dolláros bitcoin célár a Fidelity-től. Részvény Kereskedés Blog.

Jött egy „elemzés” (vágyálom vagy zavarórepülés/megtévesztés) egy nagy befektetési alapkezelőtől, miszerint a bitcoin ára, azaz egyetlen egy darab BTC árfolyama eléri az 1 mrd, azaz egy milliárd dollárt. Mindezt az agymenést a Fidelity nevű alapkezelő egy elemzője követte el. Nem az a baj, hogy egy nagy cég elemzői közt, ahol vannak több százan, de akár több ezren is, valaki ilyet gondol. Hanem az, hogy ehhez az agylövéshez a cég a nevét adja. (És ilyen „elemzők” kapnak ugye millió dolláros fizetést…)

A lokális tető kijelölve

Jól mutatja a jelenség, hogy az „elemzők” mennyire járnak a realitás talaján, mennyire elrugaszkodtak a valóságtól, mennyire vágyálmokat kergetnek – persze nem csupán a bitcoin részpiacán, hanem minden más befektetési/spekulációs eszközzel kapcsolatban. Persze ahogy ez ilyen kor már lenni szokott, ezzel az „elemző” ki is jelölte a piac lokális csúcsát – az abszolút csúcsot még korábban, a Coinbase alapítói jelölték ki a Coinbase tőzsdei bevezetésével -, azonnal, egy nap alatt 20 százalékos szakadással jutalmazta a piac ezt az esztelenséget. Sőt, mivel általános agyeldobásról van szó, amely minden részpiacot érint, a tőzsdei csúcspontot is kijelölhette ez a pszicho(pata) ámokfutás.

A napos charton a 30000 alá való fals letörés után indult egy Elliott ciklus, a jelölésem szerint, ennek a korrekciós hullámai indultak élesen.

A bitcoin havi bontású chartja, majdnem a kezdetektől. Exponenciális felfutás, természetesen logaritmikus charton ábrázolva. Öt óriási hullám felfelé, egy meglehetősen szabályos Elliott ciklus. A hatodik hullámmal jöhet le 10000 alá. Az értékelésünk nem változott, ez az 1 mrd dolláros célár pedig megerősítette, hogy mehet oda vissza, ahonnan jött. Már csak azért is, mert jönnek a másod- és harmadgenerációs kriptopénzek, amelyeknek esetleg tényleg lehet majd valami értelme is. Mert a bitcoinnak semmi.

Kapcsolódó Bejegyzések