Küzdjünk az infláció ellen, égessünk pénzt!

Küzdjünk az infláció ellen, égessünk pénzt! Részvény Kereskedés Blog.

Sok kritika érte mostanában az amerikai – és többi – jegybankot, hogy indokolatlan volt a pandémia alatti mennyiségi lazítás, a FED ennek visszavonásával már jócskán megkésett. Ha már elkezdte volna a kamatemelést, az infláció elleni küzdelemben már az is késő lenne. Pedig a FED még csak most döntött a mennyiségi lazítás csökkentéséről, azaz még idén tavasszal is lazít, bár csökkenő mértékben.

Van egy jó hírem ezzel kapcsolatban. Ha valaki türelmetlen, elégedetlen a FED lépéseivel, saját maga is segíthet megoldani a problémahalmazt, amelyet a FED felelőtlen pénzszórásával okozott. Önként jelentkezhet, hogy hajlandó elégetni a gazdaságban feleslegesen keringő pénzek egy részét.

Égessünk pénzt!

Itt a lehetőség, jó példával járhatunk elől! Nem pusztába kiáltott szavakkal kritizálni a jegybankokat, hogy ne nyomtassanak több pénzt, és emeljenek kamatot. Nem, ez csak a partvonalról történő bekiabálás. Ehelyett jó példával kell előljárni: ha soknak gondoljuk a pénzünket, el kell égetni. De nem ám amolyan ósdi, régies, boomer módon, hogy egy százdollárossal rágyújtunk egy szivarra. Ilyet már csak az csinál, aki mentalitásában, gondolkodásában a múlt században rekedt. Egy igazán modern, a jövőt szem előtt tartó ember ezt sokkal elegánsabban csinálja: a pénz égetését rábízza a számítógépekre. Elküldi a pénzt egy bitcoin tőzsdére, és ott majd szépen elég.

Bitcoin heti chart

Elliott logaritmikus charton. Itt, ezen a skálán még ez a 30000-re való leszúrás is csak egy légypiszok. A hatodik hullám elindult, ezzel a hullámmal törni fogja az emelkedő csatornáját, vagyis bőven 20000 alá eshet (10000 környékére).

Ezúton is, ismételten gratulálunk minden bitcoin-tulajdonosnak, hogy áldozatvállalásával segíti az infláció elleni harcot!

Bitcoin napi chart

Duplacsúcs, amelyben a második csúcs egy fej-váll alakzat. A duplacsúcs nyakvonala a nyári mélypontnál, 30000 alatt. Ebből a számított érték 5000-nél van.

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések