Az AMD felvásárolja a Xilinxet, és fokozza a versenyt

Az AMD felvásárolja a Xilinxet, és fokozza a versenyt - Részvény Kereskedés

Az AMD hivatalos közleménye szerint a vállalat 35 milliárd dolláros üzlet keretében megvásárolja a Xilinx összes részvényét, ami 110 milliárd dollárra növeli az AMD teljes piacát (TAM), és növeli az AMD árrését, EPS-jét és cash flow-termelését. Az AMD ezt a stratégiai tranzakciót azzal a céllal kötötte meg, hogy megerősítse a vállalat technológiai portfólióját, és az erős verseny közepette bővítse gyorsan növekvő adatközponti üzletágát. Az akvizíció várhatóan 2022 első negyedévében zárul le.

A vállalatok az akvizíciót követően együtt szolgálják ki az iparág legfontosabb, gyorsan növekvő szegmenseit, ideértve az adatközpontokat, a játékokat, a PC-ket, a kommunikációs-iparágat, az autógyártást, az ipart, valamint a repülőgépgyártást és a hadiipart.

Erősödő verseny a piaci részesedés elnyeréséért

Az NVIDIA az AMD egyik legnagyobb versenytársa. A két cég közötti verseny a fenti akvizícióval érdemi fordulatot vett.

Az NVIDIA domináns név az adatközpontokban, a professzionális vizualizációs és játékpiacokon, ahol a versenytársak felzárkózó szerepet töltenek be. Az NVIDIA az AMD egyik fő versenytársa a GPU-piacon, és a verseny a mobilszegmensben is fokozódik, mivel az NVIDIA felvásárolja az ARM Holdingst.

Az Intel a közelmúltban fejezte be kínai gyártóüzeme értékesítésének első szakaszát hosszú távú stratégiai céljaival összhangban. A vállalat fokozatosan csökkenti a PC-központú üzletágtól való függőségét azáltal, hogy átáll az olyan adatközpontú üzletágakra, mint a mesterséges intelligencia és az önvezető technológiák.

Az Intel felvásárolta az izraeli székhelyű Mobileye-t, amely az önvezető jármű-technológiában fejlesztéseket végző szolgáltató. A felvásárlás segíti a vállalatot abban, hogy gyorsan behatoljon a jelenleg az NVIDIA által uralt önvezető- autó technológiai piacra.

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések