Volkswagen a pániknapon: +10%

Vokswagen részvény Európában 10%-os emelkedést produkált a mai pániknapon! Részvény Kereskedés. Gazdasági és üzleti hírek a nagyvilágból.

Miközben a világ tőzsdéi pánikolnak az ukrán események miatt, van egy nagy, meghatározó részvény Európában, amely 10%-os emelkedést produkált a mai pániknapon!

A hatalmas rally annak a hírnek nyomán kerekedett, hogy a Volkswagen a kereskedés első órájában közölte, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy egy IPO keretében piacra dobja a Porsche-részvénycsomagját. Az akció jól mutatja, hogy mennyire indokolt pánikolnunk a tőzsdéken

A Porsche-részvénycsomag piacra dobása értékteremtő lehet a Volkswagen számára, hiszen elemzők már régóta mondják, hogy darabokban – teherautó-részleg, sportkocsi-részleg, stb – a német autógyártók sokkal többet érhetnek, mint egyben. Mind a Volkswagen, mind a Mercedes már leválasztotta a teherautó-gyártó részlegét. Ebbe a sorba illeszkedik most a Porsche eladása is.

VOW3

A német tőzsdén az elsőbbségi papírokat kereskedik nagy volumenben.

Ford. fej-váll épült ki ezzel. Ha kitör fel, és áttöri a 200 napos átlagot, sok lehet még benne, akár a korábbi csúcsot is elérheti 240 körül.

VOW

Közel egy éve zajlott le az amerikai kisbefektetők Voltswagen-mániája, vagyis az a jelenség, hogy a redditerek rákaptak a német elektromos-autógyártó VW papírjaira. A német tőzsdén az elsőbbségi papíroknak volt nagy forgalma (VOW3), míg a redditerek meghozták a forgalmat a törzsrészvényben (VOW) is. A mánia óta csorgás, lefelé ékelődés. A Porsche-IPO bejelentésének hatására ebből az ékből kitörhet fel.

Porsche

Magának a Porsche-nak a chartja is nagyon jól néz ki: egy ford. fej-váll, a bejelentés hatására a nyakvonalat támadja. Ha kitör fel, 105-ig is eljuthat.

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések