Ledobták az oroszokra a pénzügyi atombombát. Teljesen?

Orosz bankok kizárása a SWIFT-ből

Az eddigi legsúlyosabb pénzügyi szankciókat jelentette be Oroszországgal szemben szombaton az Egyesült Államok és az Európai Unió. A korábbi fenyegetéseknek megfelelően több orosz bankot kizárnak a SWIFT nevű nemzetközi pénzügyi kommunikációs hálózatból, ami erősen megnehezíti a nemzetközi utalások lebonyolítását. Ennél is fontosabb, hogy zárolni akarják az orosz jegybank külföldi vagyonát, amely az egyéb szankciók kivédésének egy fontos eszköze lett volna. Emellett ígéretet tettek, hogy utánamennek az orosz oligarchák külföldi vagyonának is, bár ennek módja és potenciális sikere egyelőre homályos.

A bitcoin mint lehetőség

Ez utóbbi félmondat értelmezésére született ez a rövid cikk. Az orosz oligarcháknak a bitcoin, mint a vagyonuk kimentésének csatornája még nyitva áll. Kérdés, hogy meddig. Ha ezt nyitva hagyják a szabályozók, akkor nem sokat érnek a szankciók. Be fogják tiltani.

A chart is ezt mondja

Fej-váll alatt fej-váll – bázis a bázis alatt. Ez egy nevesített alakzat, a lehető legerősebbek közül. Ebből nagy esés, összeomlás néz ki. Persze lehet, hogy a magasabb mélypontról meghúzzák, de…

A logaritmikus felbontású heti charton már régóta esedékes az esés. Az 5-ös pont duplacsúccsal került kijelölésre. Az A hullám elindult, amely akár 10000 alá is lehozhatja.

Persze, tudom, a legfanatikusabb rajongók azt mondják, hogy az 5. hullám még csak a felénél jár,, és bőven kimehet 100000 fölé, hogy kiteljesedjen. Igen, ebben a chartban benne van ez is, viszont aki így gondolja, javaslom, hogy nézze meg még egyszer a napi bontású ábrát!

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések