Hogyan tovább OTP? 2.rész

Gyorsjelentés az OTP részvény árfolyamok mozgásáról.

1 órás

Elliott a jelölés szerint. Ez az optimista változat. Mindenki döntse el, hogy ez az Elliott mennyire szabályos, mennyire reális.

E szerint tegnap kijelölésre került az A pont. Ma, a gyorsjelentés ismeretében magasabb mélyponton jelölheti ki a B pontot, 10000 környékén. Innen aztán indulhat a C hullám, 12000 fölé.

4 órás

Itt egy másik Elliott, ami nem mondható túl optimistának. A 2 órás chartot logaritmikus charton ábrázoltam. (És azért a log charton, mert így lesz egy kicsit kedvezőbb.)

E szerint az elmúlt másfél napi emelkedés csupán az Elliott negyedik, időkorrekciós hulláma volt. Indul az 5. hullám, amely 7500-8000 környékére hozza le.

Orosz válság: igen, orosz válság újratöltve. A mostani befektetők egy része még nem is élt 1998-ban, vagy kisgyerek volt. Viszont aki akkor ezt átélte, az beégett a zsigerekbe. Nem számít semmilyen fundamentum, a nagy alapok azt adják, amit lehet. Márpedig az OTP-t lehet adni, az orosz részvényeket nem. Ezért ezt fogják adni, hogy kompenzálják a térségbeli alapokban elszenvedett veszteségeket, ill. biztosítsák az alapjaik likviditását. Ezért tényleg alkalmi vételt jelent a bátraknak az OTP esése – persze nagyon nem mindegy, hogy milyen árszinten. A 2008-as válság is visszainteget: senki nem hitte el a 3000-es, majd később az 1500-as céláramat, pedig…

Itt, ezen a charton most tartunk ott, mint 2008-ban a 4500-5000Ft-os szinten…

Napos

Megjelent a halálkereszt!

Hetes

A 200 hetes mozgóátlagot mélyen letörte, óriási forgalommal.

A pandémia-pánik mélypontja 8000 alatt lehet a célár a mostani sell off során is…

A gyorsjelentés persze befolyásolja, hogy hogyan mozoghat tovább. Túl nagy illúzióink ne legyenek!

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések