ARK alapok – hogyan teljesített az időzített bomba?

ARK alapok, hogyan teljesített az időzített bomba? Részvény Kereskedés Blog. Gazdasági- és üzleti hírek a nagyvilágból.

Cathy Wood ARK alapjaival már többször foglalkoztunk korábban.. Ő volt a 2020-as pandémias év sztár-alapkezelője, akit a reddites kisbefektetők követtek. A legutóbbi események – orosz-ukrán háború, kamatemelések – tükrében ismét ránézünk az alapra, és a bennük levő részvényekre.

ARKK – Időzített bomba volt?

Elég jó indikátora a piacnak, persze nem függetlenül attól, hogy tele van Tesla-val. A Tesla a vezető, ez kétségtelen, de ez az ETF elég jó hangulatindikátor – amelyet természetesen kiválóan lehet technikailag elemezni.

Novembertől indult a sell off, ekkor indult lefelé egy Elliott. Szép szabályosan jutott el március 14-én, hétfőn az 5. pont kijelöléséhez, miközben akkori értékének kétharmadát elvesztette. Az 5. pont kijelölése után 7 napos őrült emelkedéssel közel 40% emelkedés. Az A hullám teljesült azzal, hogy megérintette az 50 napos átlagot. Minden jel szerint kijelölésre került az A pont. Indul a B hullám, lefelé. Jobb esetben magasabb mélypontra, de túl nagy reményeink ne legyenek: az alap tele van veszteséges hit-részvényekkel.

Valószínű, hogy november óta brutális szintet ért el a pénzkivonás az alapból. Emiatt a benne levő részvényeket az alapkezelőnek adnia kellett, fundamentumtól függetlenül. Így a túladottság miatt az alapban levő, túladott részvények alkalmi vételi lehetőségeket jelentettek. (Mielőtt valaki azt mondja, hogy miért nem szóltam: szóltam, saját ügyfeleimnek. Időben, a múlt héten!)

Láttam olyan információt, miszerint az alap éles esését látva a kisbefektetők komoly összeget, 850 millió dollárt toltak bele az alapba. Ennek a szabad pénznek a gyors elköltése okozhatta az utóbbi másfél hét emelkedését.

A rövid charton a mélyponttól lendületes öt hullám, a vége ending diagonal, vagyis ék. Jöhet az ebből való letörés.

Roku

Nagy esésen van túl, öt hullámban esett az ötödére 500-ról (Log chart!!!). Duplaaljjal kijelölhette az 5. pontot. Az A hullám indult el, ha szabályosan lemegy, akkor bizony 200-ig is felrallyzhat. De az ETF-el azonos ciklusban van, így ne sokat várjunk felfelé már.

Coinbase

Itt is ugyanaz a képlet: Elliott, a vége ending diagonal. Itt is megvan az A pont, az ékből kitörve fel, megérintette az 50 napos átlagot.

Shopify

Itt is óriási esés, hasonló képlet alapján. Elliott, az 5. hullámban már az eredeti értékének kétharmadát vesztette el. Duplaaljjal jelölte ki az 5. pontot, majd három fehér katona. Az A pont helye 800 körül.

Megvan az A pont, bár ez egy kicsit más ütemben mozgott: egyetlen hatalmas megrántással meglett a célár, az A pont már három napja. A B hullám indul, vagyis esés.

Twilio

Az A pont helye 170 körül. Elvileg az 50 napost még megérinthetné, de az ékből számolt értéket elérte. Csökkenő forgalom az emelkedésben. Kifújt, SELL!

Zoom

Novembertől begyorsuló esés. Itt 100 alatt kijelölhette az 5. pontot. 140 körül van az A pont helye – elméletileg. Még mehetne, de nem fog, ezt is adni kell a többivel.

UIPath

A kibocsátás óta óriásit esett, öt hullámban. A harmadik hullám is öt hullámra szakaszolható! (log chart!). Ennek is márc 14-én volt a mélypontja, mint mindennek, azóta nagyot rallizott, már az A pont közelében jár.

Block (volt Square)

Itt is brutális esés indult novembertől. Viszont ez a chart egy picit más, mint a többi: nincs öt hullám lefelé, helyette már korábban csinálta a mélypontot. Magasabb mélypontról három fehér katona, a jelölt ford. fej-váll-ból kitört fel! Ebből az elsődleges célár 160. De a kitörés simán behalhat, ha az ETF mozgását követi.

Tesla-szekta

A végére hagytam a legnagyobb súlyú részvényt. Brutális ami ebben a részvényben történik, abszolút vezető!

A Tesla-szekta önmagában megfordította a piaci hangulatot: 40% 7 nap alatt! Pedig a 6-7. legnagyobb cégről beszélünk az amerikai tőzsdén!

Ha valakinek nem lenne világos: már csak ezért is kamatot kell emelni, hogy ne keringjen ennyi eszetlen pénz a világon, amely ilyen mozgásokat tud generálni! A Tesla-ban a legeszetlenebbek a mozgások, de ugyanígy a forró pénzek okozzák az olajárak, európai gázárak, áramárak, stb. hasonlóan brutális emelkedését.

1000 felett már oxigénhiányos a levegő…

Tegyük ide a rövid chartot is.

Nagy rally felfelé, öt hullámban. Az ötödiket már az okozta, hogy megnyílt a Giga-Berlin! Ennek semmi új információértéke nem volt, de a szektának elég volt ez ahhoz, hogy 7%-ot rántsanak a részvényen. Új vallási muníció híján persze visszacsorog 1000 alá, 950-ig.

Ne becsüljük le a szekta erejét, ők irányítják a globális kaszinót! Hittel nem szabad vitázni.

(A chartok részletes elemzése a www.chartelemzes.hu oldalon, saját ügyfelek részére elérhető.)

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések