Fidesz-Elliott-ciklus 12 éve: euro-forint

400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, naponta üti a történelmi magasságokat. Részvény Kereskedés. Gazdasági és üzleti hírek.

400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, naponta üti a történelmi magasságokat – forint szempontjából a mélységeket – az árfolyam. A híreket sokan követhetik, érdemes chartista szemmel megnézni a forint mozgását történelmi távlatban.

Usd/Huf

Napi:

Öt hullám felfelé, 2021 nyara óta. A vége már kiszúrás trendirányban az ékből. Egy logaritmikus-charton ábrázolva megengedőbbek vagyunk azzal, hogy kicsit 🙂 túllőtte a 390-es korábban megjelölt célárat. Ha az inflációs adat a várakozásain szerint alakul, azaz mérséklődik, akkor szépen lassan visszatesztelheti az 50 napost 370 körül.

Havi:

Egy Elliott szuperciklus! A harmadik hullámon belül is öt alhullám. Az 5. hullám célára 390 környékén. Egy logaritmikus-charton ábrázolva megengedőbbek lehetünk azzal, hogy kicsit 🙂 túllőtte a 390-es korábban megjelölt célárat. Ha az inflációs adat a várakozásaink szerint alakul, azaz mérséklődik, akkor szépen lassan a dollárral szemben 340 alá visszaerősödhet a forint. Persze ez havi bontású chart, ne holnapra várjuk ezt. Ehhez az is kell, hogy az EU-ból megérkezzenek a források, amelyeket jelenleg visszatart – joggal – az Unió.

Eur/Huf

Napi:

Az euro-val szemben is öt hullám felfelé egy éken belül. Az ötödik hullám szintén öt hullámból áll. Az ék alsó szára nagyjából az 50 napossal egyezik meg, míg a célára nagyjából a 200 napos. Letörhet az ékből 385 körül, és akár a 200 naposig, 370-ig visszahúzódhat.

Havi:

2010-től indítsuk az Elliott-ot – Fidesz-Elliott -, így a 430-as célárat is egy picit lehetett mérsékelni: úgy tűnik, hogy már kijelölésre kerülhetett az 5. pont. (Nem függetlenül a várható inflációs adattól, na meg az Eur/Usd paritástól.) 365 alá visszahúzódhat, persze csak lassan majd. Persze ehhez az kell, hogy a kormány folytassa a költségvetési kiigazításokat. Ha önszántából ezt nem is teszi, akkor legalább az Európai Bizottság nyomására

(Ne legyen kétségünk, hogy a rezsicsökkentés részleges feladása, illetve a KATA beszántása már a Bizottsággal való tárgyalás része…)

(A chartok részletes elemzése a www.chartelemzes.hu oldalon, saját ügyfelek részére elérhető.)

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések