Hogyan tovább forint?

Hogyan tovább forint? Elszabaduló infláció, erre válaszul kamatemelések a világban. Magyarországon még inkább elszabaduló infláció.

Elszabaduló infláció, erre válaszul kamatemelések a világban. Magyarországon még inkább elszabaduló infláció, és erre válaszul még erőteljesebb kamatemelések. Az EU-s kifizetések függőben, a piac várja a pozitív híreket, amelyek csak nem akarnak érkezni.

A problémakör jól ismert, nem akarom részleteiben ismételni. Viszont technikai elemzés szemüvegén keresztül érdemes áttekinteni a különböző időtávokat.

Eur/Huf

1 órás:

Ék. Letört belőle, majd visszateszt az ék alsó szárára, de csak alacsonyabb csúcsba. Visszateszt után újra le. Erősödhet végre a forint!

4 órás:

Duplacsúcs. A második csúcsba csak egy ékelődéssel mászott fel, azaz ebben nem volt nagy erő. Letört már az ékből, visszateszt után újra le. A duplacsúcs nyakvonala első körben a támasz 380-nál.

Napi:

Duplacsúcs. A második csúcsba csak egy ékelődéssel mászott fel, azaz ebben nem volt nagy erő. Csak alacsonyabb csúcsba tudott menni másodszorra. Letört már az ékből, a duplacsúcs nyakvonala első körben a támasz 390-nél. Előtte persze ott van még az 50 napos átlag a kerek 400-on, amely megállíthatja. Második körben akár a 200 napost is megérintheti 380-on – ez nagyjából a duplacsúcs célára. Ehhez persze Powellnek nagyon galambnak kell lennie.

Heti:

A 346-os, egy évvel ezelőtti lokális mélypont óta egy elég szabályos Elliott ciklus. A B hullámmal majdnem duplacsúcsig rallyzott. A C hullámmal visszajöhet 390 alá. Persze ehhez kell egy nem túl szigorú FED, és végre pozitív hírek az EU-forrásokról.

Havi:

2010-től indult az Elliott-ot – Fidesz-Elliott. Az ötödik hullám kiteljesedett, ahogy azt régóta előrejeleztem. Bőven 400 fölé ment. Most már jó eséllyel elindulhat a hatodik, A hullám, amely 360-ra lehozza.

Az 5-ös hullám egy évig tartott, ez az A hullám sem lesz rövidebb…

Kapcsolódó Bejegyzések