James Bond, azaz Mr. Bond titkos jelentése

James Bond, azaz Mr. Bond titkos jelentése - Részvény Kereskedés

A csütörtöki napon, október 27-én fontos makrogazdasági adatok jelentek meg, amely a piacokat erősen befolyásolhatja. Kiderült, hogy nem is az ECB kamatemelése a legfontosabb hír a piacoknak, hanem másik két apróbb adat!

Az Advance GDP Price Index q/q az előző negyedévi 9%-os növekedés után 4,1% lett, miközben az elemzők 5,3%-ot vártak!

A Core Durable Goods Orders m/m pedig az előző havi +0,3%, és a várt +0,2% után lett -0,5%!

A piacok végre megkapták azokat az adatokat, amelyekre már rettentően vártak! Mit is jelentenek ezek az adatok?

Lassíthat a FED

A jövőre vonatkozó rendelésállomány csökken => recesszió felé megy az amerikai gazdaság ÉS eközben az áremelkedés üteme is jelentősen mérséklődik. Vagyis nem kell a FED-nek az eddigi ütemben emelnie, lassíthat a kamatemelések ütemén.

Mr. Bond jelenti

Az őszinte piac, a kötvénypiac, azaz a Bond reagáltak, a kötvényhozamok minden időtávon estek, a 10 éves hozam visszaesett 4% alá.

Ez az adatsor a tőzsdékre bullish! Ezen a csütörtöki napon persze a részvénypiac a nagyok jelentéseire figyelt, nem kis parával várták a FAAMG részvények közül utolsóként jelentő Apple jelentését. Előtte a négy másik nagy brutálisan nagyot esett, köztük a META és az Amazon (a jelentését követően after hours) 20%-ot. Az Apple-től elég volt, hogy hozza a várakozásokat, és a vezetésével felrobbantak a piacok! Az S&P500 nagy erővel törte át az 50 napos átlagot.

(A chartok részletes elemzése a www.chartelemzes.hu oldalon, saját ügyfelek részére elérhető.)

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések