A mesterséges intelligencia lehet az új dot.com őrület III.

A mesterséges intelligencia lehet az új dot.com őrület III.

Újabb kis kapitalizációjú, a tőzsdén elérhető vállalatok, amelyek aktívak a mesterséges intelligencia fejlesztésében.

Cognex Corporation (CGNX)

A Cognex Corporation olyan gépi látást biztosító termékeket kínál, amelyek vizuális információkat rögzítenek és elemeznek a gyártási és forgalmazási feladatok automatizálása érdekében. A vállalat gépi látórendszerek és érzékelők, látószoftverek és ipari képalapú vonalkódolvasók széles választékát kínálja, amelyeket az ügyfelek igényeinek megfelelően terveztek. Termékei a látásérzékelőktől kezdve az egyszerű jelenlét- és hiányvizsgálatokat végző szenzorokig terjednek, egészen a mélytanulási megoldásokig. In-Sight látórendszerei és érzékelői kétdimenziós (2D), háromdimenziós (3D) és mélytanulási (AI) modelleket tartalmaznak, amelyek számos ellenőrzési feladatot végeznek, beleértve az alkatrészek helymeghatározását, azonosítását, mérését, összeszerelés ellenőrzését és robotirányítást. A Cognex VisionPro szoftvere szabadalmaztatott látóeszközök széles skáláját kínálja, többek között a fejlett programozáshoz szükséges, mély tanulást lehetővé tevő, a mesterséges intelligencián alapuló eszközöket.

Market Cap: 87.99 mrd $

P/E Ratio (ttm): 9.45

Verint Systems Inc. (VRNT)

A Verint Systems Inc. (VRNT) a big data analytics, az információbiztonság és a közösségi intelligencia területén tevékenykedik. Szoftvereket és szolgáltatásokat kínál, amelyek helyben vagy felhőben telepíthetők. Biztonsági és adatbányász szoftvereket kínál. Megoldásait számos alkalmazásban használják, beleértve a hírszerzést, nyomozást, a biztonsági fenyegetések elemzését, az elektronikus adatok és a fizikai eszközök védelmét, valamint a jogi bizonyítékok előállítását, a bűncselekmények és a terrorizmus megelőzését.

Market Cap: 2.48 mrd $

Cognizant Technology Solutions Corp (CTSH)

A Cognizant Technology Solutions Corp (CTSH) a digitális átalakítás, a mesterséges intelligencia, a számítógépes látás és a big data analytics területén nyújt szolgáltatásokat. Szolgáltatásai közé tartoznak a digitális szolgáltatások és megoldások, tanácsadás, alkalmazásfejlesztés, rendszerintegráció, alkalmazástesztelés, alkalmazáskarbantartás, infrastrukturális szolgáltatások és üzleti folyamatok szolgáltatásai. Olyan területekre összpontosít, mint a tárgyak internete (IoT), a digitális tervezés, az adatok és a felhő. A vállalat négy szegmensen keresztül működik: Pénzügyi szolgáltatások, Egészségügy, Termékek és erőforrások, valamint Kommunikáció, média és technológia.

Market Cap: 34.34 mrd $

Comtech Telecommunications Corp. (CMTL)

A Comtech Telecommunications Corp. (CMTL) a rádió frekvenciás (RF) technológiák és a szélessávú kommunikációs megoldások fejlesztője. Földi és vezeték nélküli hálózati megoldásokat, következő generációs segélyszolgálatokat, műholdas és űrkommunikációs technológiákat, valamint natív felhőalapú képességeket kínál kereskedelmi és kormányzati ügyfelek számára szerte a világon.A cég a mesterséges intelligencia segítségével azonosítja és kezeli a hálózati hibákat, hogy folyamatos és zavartalan kommunikációt biztosítson.

Market Cap: 458.85 mil $

DocuSign (DOCU)

A DocuSign (DOCU) a digitális aláírás szolgáltatásait nyújtó vállalat, amely lehetővé teszi egy megállapodás elektronikus aláírását különböző eszközökön, gyakorlatilag a világ bármely pontjáról. A vállalat kínálja a DocuSign Agreement Cloud-ot, amely egy felhőalapú szoftverplatform, amely automatizálja és összekapcsolja a teljes szerződéskötési folyamatot. Tartalmazza a DocuSign eSignature-t, egy elektronikus aláírási megoldást. Az Agreement Cloud számos más alkalmazást is tartalmaz az aláírás előtti és utáni folyamatok automatizálására, mint például a megállapodás automatikus generálása más rendszerekben lévő adatokból, a tárgyalási munkafolyamatok támogatása, a fizetés beszedése az aláírást követően. A cég a mesterséges intelligenciát használja a dokumentumfolyamatok automatizálására, a hatékonyabb döntéshozás elérésére és a folyamatok hatékonyságának javítására.

Market Cap: 13.31 mrd $

Twilio Inc. (TWLO)

A Twilio Inc. (TWLO) kommunikációs megoldásokat nyújtó vállalat. Olyan felhőalapú kommunikációs platformot kínál, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára a valós idejű kommunikáció kialakítását, skálázását és működtetését szoftveralkalmazásokon belül. Továbbá olyan API-kat ( alkalmazásprogramozási interfészek) kínál, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy hang-, üzenet-, video- és e-mail funkciókat építsenek be alkalmazásaikba, és amelyek úgy vannak kialakítva, hogy az emberek összes alapvető kommunikációs módját támogassák, hogy bármely kommunikációs piacot lefedjenek. Összekapcsolódik a kommunikációs hálózatokkal és a postafiók-szolgáltatókkal világszerte. A cég a mesterséges intelligenciát használja a hangalapú kereséshez, a virtuális asszisztens szolgáltatásokhoz és chatbot-ok fejlesztéséhez.

Market Cap: 11.71 mrd $

Összeszedtem néhány vállalatot, amelyek élen járnak a mesterséges intelligencia fejlesztésében, és integrálásában. Meglehetősen vegyes társaságot jelentenek ezek a cégek. Vannak köztük már sok éve, akár évtizede a tőzsdén levő vállalatok, nyereséges, osztalékot fizető, ill. még veszteséges fázisban levő vállalatok, amelyek a mesterséges intelligencia használatával kerülhetnek iparáguk élvonalába, ill. maradhatnak az élen. Vannak, amelyek a pandémia idején már óriási árfolyamfelfutásokat és leereszkedéseket élhettek át. Ide tartozik kiemelten az ARK Invest (Cathy Wood) által megvásárolt és portfólióban tartott, ún. diszruptív vállalatok (UiPath, Twilio, DocuSign). A mesterséges intelligencia körüli felhajtás ezeknek a vállalatoknak is elhozhatja a tőzsdei reneszánszát.

Jelen összeállítás nem jelent közvetlen befektetési ajánlást – az elemzőchartok adhatnak plusz információt -, sokkal inkább figyelemfelhívás az AI területén végbemenő robbanásszerű fejlődésre, és ezen folyamat élharcosainak figyelőlistára helyezése. Egy befektetési döntés minden esetben alapos körültekintést igényel, érdemes áttekinteni a vállalatok tőzsdei előéletét, és persze a fundamentumokat. Befektetési tanácsért forduljon hozzánk elérhetőségeinken.

A sorozat utolsó részében a bigtech-vállalatokat tekintjük át.

Amennyiben részletesebb elemzésekre kíváncsi, keressen bennünket elérhetőségeinken!

(A chartok részletes elemzése a www.chartelemzes.hu oldalon, saját ügyfelek részére elérhető.)

Babics Egon
standard@chartelemzes.hu

Kapcsolódó Bejegyzések